Últim día a la VI Hispalinux

I ja desde Tarragona, la narració de l’últim día que aquest grup d’irreductibles ha passat a la Hispalinux (no crec que pugui aguantar cap més acudit de VI-EMACS en relació a l’edició d’aquest any).

Comença el día com qualsevol altre, encara que des del principi notàvem un quelcom especial a l’aire, alguna cosa diferent. L’esmorzar opípar i típic de la regió (porres amb xocolata) que haguèssin fet les delícies del presentador d’aquell programa mític de cuina de TV3 (“bona cuina”?). Tornem a l’hostal, agafem les maletes i fem per últim cop el recorregut cap a l’universitat dels somnis de qüalsevol estudiant universitari.

Continua dins…

Arribem a tota pressa: la conferència de Gentoo està al començar. Per sort, i gràcies a la destressa de jBilbo com a conductor per la zona, arribem just a temps. Entretinguda, interessant i divertida en part al bon rotllo entre els debianites i els gentooers presents a la sala amb comentaris del tipus: estudis recents demostren que Gentoo contribueix a l’escalfament global (sutil referència compilativa XD).

Acabada la conferència gentooera, correm desesperats cap a la sala verda, on Ian Murdock es dispossa a donar la seva conferència, no sense abans haver aconseguit comprar unes pegatines d’Hispalinux, un exemplar del còmic de Bilo i Nano (que desprès m’ha signat en GonzoTBA), i el llibre “En el principio fue la línea de comandos”, un assaig d’en Neal Stephenson sobre la història dels sistemes operatius que ara els “fabricantes de sueños” han traduit al castellà i encuadernat.

En quant a la conferència d’Ian Murdock, doncs no sé. M’esperava un “tío” amb grenyes i barba fins a la cintura. En comptes d’això, ens hem trobat amb tot un pseudo-yuppie ben vestit, encara que amb les idees intactes. Conferència lluída, amb la sala plena de gom a gom on hem pogut saber, per exemple, que quan s’acabin els personatges de Toy Story haurem de passar a Toy Story 2, i que desprès, bé, encara quedan forca personatges de la Píxar :).

Concluída la xerrada de l’Ian, i per seguir l’esperit Gentoo del día d’avui, ens hem dirigit cap al forum de Gentoo, on amb molta distensió i gran sentit de l’humor s’han parlat cosses referents a la comunitat Gentoo espanyola (plana web, samarretes, mirrors…). Aquí puntualitzarè que he provat una Gentoo Live al ibook nomès per que m’ho ha demanat un noi per comprovar si funcionava correctament Gentoo sobre PPC, així que si veieu alguna fotografía meva amb el meu ibook arrencant una Gentoo, que sapigueu que ha sigut pressa a traició :).

La resta és història: hem menjat i hem agafat el monster-truck 4×4 que ens feia de transport i hem tornat a la llar per tal de difondre els coneixements apressos durant aquests 3 díes d’intercanvi de coneixements.
Ja nomès queda un dubte al nostre cap; bé, en veritat són dos. El primer és: Gentoo compila a bytecodes els programes de Java també? Quina millora ofereix això? Bytecodes no són bytecodes?. I l’altra pregunta és: Algú coneix alguna forma de colar-li a la URV alguna de les despesses del viatge? 🙂 O crèdits lliures o alguna cosseta? O jo que sé, al menys que ens accelerin els tràmits per a aconseguir que funcioni el correu de GPLURV per poder tenir d’un cop per tots la llista de correu, que ja fa falta.
Autor: sergi

This entry was posted in Software Lliure. Bookmark the permalink.

5 Responses to Últim día a la VI Hispalinux

  1. jBilbo says:

    Muy bien escrito todo lo que ha pasado… sí. Recalcar el comentario sobre que si a los usuarios de Gentoo no nos afectaba que pudiésemos estar afectando negativamente al calentamiento Global xDDD, aquí toda la aula hemos aplaudido, bien lo merecía 🙂

    Bass, el de la conferencia de Gentoo se portó muy bien en la charla e incluso iba regalando durante y a su fin CDs de Gentoo Live para distintas plataformas oficiales (es decir, con carátulas imprimidas como las que venden en la pagina web). Pique con los de Debian (jesus climent se molestó un poco, nada grave xD) y todo quedó en cachondeo y finalmente demostrando (con datos) que Gentoo es la mejor 😛 (no sergi?? xDD, todavía continúa el pique)… y es que sinó… no sería lo mismo 🙂

    PD: Usad Prelink 😉

  2. sergi says:

    Creía que la conclusión última era la de que el hecho de que Gentoo existiera era sóla y unicamente para que el apt-build de Debian funcionase mejor. Aunque visto que le ponéis ganas los de Gentoo igual en Debian nos hacemos los despistados y no lo arreglamos para que podáis tener razón de ser, al menos hasta que tengáis las camisetas hechas :), a ver si en la proxima Hispalinux también venden camisetas de Gentoo.

    El tema del prelink hay que estudiarlo un poco mejor….ya veremos.

  3. sergi says:

    Bueno, parece ser que a Ian Murdock no solo le faltaban chollas y barba, parece ser que el “portátil tan bonito” (palabras textuales de llpamies) que llevaba era un tabletPC de esos con hasefrochXP.

    La notícia con las fotos en este enlace [zaragozawireless], aunque bueno, como según el articulo uno de los que pueden dar fé de ello resulta ser Bass (sectario gentooero), bien podría ser esta una información difamatoria más de los gentooeros 🙂

  4. jBilbo says:

    algunos testigos del evento son:

    # Ivan Calle: Ibyx
    # Miguel Herranz: IPGlider
    # Eduardo Robles: Idulix
    # Fernando J. Pereda: Ferdy
    # Bass: Gentoo.
    # Roberto Muñoz: Debianero – R5Turbo.
    # Pablo: Escolti – La Red

    Sobran las palabras… xDD

  5. davidcg says:

    Personas de mala fe, eso que veis ahí es una debian woody con icewm y el tema XP.

    El motivo de que haya dicho que es XP es el siguiente.

    Días antes Ian y Devora habían hecho una apuesta. Ian dijo que era capaz de hacer pasar una debían woody por XP y nadie sería capaz de darse cuenta, ni los linuxeros ni los windowseros.

    Que no! No No No No No!!!!!! el fundador de debian no usa XP!! Noooo Nooo Nooooo Noooo

    ¡¡¡ya no os ajunto!!!!

    Herejes

    XDDD

    Ireis al infierno.

    Y ya sabeis que van con windows (ref: Bilo y Nano)

    🙂

Leave a Reply