Defensa del Software Lliure, una de cal i una d’arena

Nota: Buenas 😉 Aquest és el meu primer weblog, a veure com va.

Buscant i rebuscant per la web de Bulma he trobat una noticia histórica, en el sentit que és de fa més d’un any i en el sentit de la importància que té dintre la defensa de l’ús del software lliure a les administracions públiques. Potser algú l’haurà llegit, però crec que serà molt enriquidor per als que no ho han fet, ja que és un clar exemple de que existeixen polítics al món capaços de defensar a capa i espasa uns ideals defensats per tots nosaltres i que desitjem que arriben a ser reals. Sobretot us recomano llegir la carta de Microsoft a una llei que havia estat promulgada al Perú i la sàbia resposta del congresista peruà. Sobren les paraules.

I per altra banda i com un cop de realitat tenim el parlament català, on ERC va proposar l’útilització de software lliure a la Generalitat, però el CIU va votar en contra, total, no es va aprobar la mesura. Sobre aquesta oportunitat perduda (extret de la web de cat-linux) la web de Softcatala van elaborar un manifest de lectura molt recomanada, ja que ens afecta de manera directa com a potencials técnics informàtics que viurem a Catalunya. I no és per fer partidismes ni res per l’estil… però pronte arriben les eleccions i haurem d’elegir els nostres “representants”. Que així sigui.

Crec que m’ha quedat una mica filosófic tot això… Mmm… Potser és pel llibre que ara estic llegint, “La etica del hacker y el espíritu de la era de la información” de Pekka Himanen, editorial Destino. Està molt bé, i està escrit per gent que sap del que parla (el próleg és de Linus Torvalds…), i al principi del llibre (per on vaig) intenta explicar l’origen filosòfic de la corrent hacker. Molt profund.

Espero que us hagi agradat i/o sigui útil!!

Autor: shinjix

This entry was posted in Software Lliure. Bookmark the permalink.

Leave a Reply