¿Desaparición en España de las ingenierias Técnicas?

¿Desaparición en España de las ingenierias Técnicas?
propuesta legislativa del Gobierno para adecuar los estudios superiores españoles a las directrices de Bolonia, que pretenden armonizar estos estudios en todos los paises europeos, para que se haga realidad la libre circulación de estudiantes, y los reconocmientos de títulos y similares. Una consecuencia de este proceso es el establecimiento de títulos de grado de tres-cuatro años, complementados por postgrados (master) de uno-dos años [Barrapunto]

De este tema se habló en barrapunto hace unos dias. Creo que os puede interesar a muchos que cursais/cursamos carreras técnicas.
Autor: jBilbo

This entry was posted in Educació. Bookmark the permalink.

4 Responses to ¿Desaparición en España de las ingenierias Técnicas?

 1. P0kemon says:

  Hola jo aportaré els meus coneixements sobre el tema, sobre que desapareixen les enginyeries tècniques no és del tot cert no desapareixen es modifiquen sobretot les que tenen menys de 210 crèdits o més de 250, en un principi, encara no hi ha res segur i aquest canvi s’ha de portar a terme abans de 2010, fins al 2010 existiran tal com les coneixem si no es modifiquen per part d’una universitat, això succeix perquè s’ha d’homogeneitzar l’espai d’ensenyament europeu, que constarà ja no de diplomatures i de llicenciatures sinó de graus el grau 1 serà la carrera el 2 un màster d’un o 2 anys i el 3 grau el doctorat i això es a allò que anirem a parar d’aquí a uns anys.

  Per exemple a la URV:
  Les carreres d’informàtica tenen tots els números que s’ampliï un any ja que només tenen 198 crèdits i no arriben al mínim, per això el més probable és que es faci un any més de carrera i tindries el grau 1.

  En canvi, el nou curs de telemàtica te 225 crèdits, encara que no està homologada a Europa, solament hauria de tindre l’homologació i es quedaria tal com es fara l’any que ve.

  Espero que us serveixi d’ajuda.
  I tot el comentat aqui és el més segur que es farà, ja que tot està per decidir.

 2. jBilbo says:

  La preocupació resideix en que: Quin grau tindrà el que té el titol d’Enginyer Tècnic quan surtin la nova legislació? Serà de grau 1? menys? Aquesta taula d’equivalència es la que fa petir a molta gent… sobretot a la gent que es quedarà només amb la carrera tècnica.

 3. P0kemon says:

  En principi no es gens segur que a la URV es pugui convalidar la tecnica per el grau 1, almenys en el cas de l’informàtica, lo més segur que es fara es que es donara un curs pont, per poder accedir al grau1. El que tinguin la superior el 2 cicle d’ara segur que seran enginyers en informàtica i lo més segur es que apart del titul o sigui del grau 1 tindran com un petit master, o especialització que seria un titol de més.

 4. Anonymous says:

  Por favor, me podeis traducir todo esto a español… Estoy muy interesada en el tema

Leave a Reply