Xarxa oberta de la URV (wireless biblioteca) amb Linux

Ja havíem parlat anteriorment de la xarxa oberta en els blogs del sergio i meu, i un dels problemes era que no existia documentació de posada en funcionament per a Linux, només per a winX. Vaig enviar-li un correu a la direcció que donàven preguntant sobre això i em van contestar que ho estaven preparant, que mirés la setmana que bé. Em sembla que la setmana vinent vaig mirar i no estava, però em vaig oblidar del tema.

Avui he mirat a la web de la xarxa oberta a veure si ja estava el manual per a Linux, i quina sorpresa de trovar-me’l! Ho podeu trobar a l’apartat de guia de configuració i estaria bé que si algú ho prova que comenti si te algún problema o funciona tot correcte.

Descàrrega directa (pdf).

Autor: jBilbo

This entry was posted in Linux. Bookmark the permalink.

3 Responses to Xarxa oberta de la URV (wireless biblioteca) amb Linux

  1. sergi says:

    Em vaig llegir el PDF quan va sortir, i després de veure tot el que calia fer per a connectar-se des de dins la sala d’usuaris (amb tant de formigó no crec que la senyal s’escampi massa, i de fet gairebé no es detecta fora), he decidit que faré servir el cable com tota la vida. Engegues i dhcp al canto.
    Tanta complicació i inventets quan podíen haver posat un server dhcp? La senyal no s’escapa amb tant de formigó, i si algú de fora vol entrar a fer servir els “sagrats” recursos d’una universitat pública, ho farà igualment entrant amb el portàtil i engegant-lo amb un cable de xarxa.

    Així que per acabar, deixeu-me que possi en dubte el complement de nom “oberta” que fa referència a “xarxa”. Jo no ho crec pas, em sembla més aviat una forma extravagant d’anar possant-se medalles.


    bow before me, for I’m root
    si el programari lliure no és la resposta, la pregunta és errònia

  2. marble says:

    Teoricament si no ets alumne de la URV no pots entra a la sala, per tant no pots ficar-te amb el portatil i engegar-ho amb un cable de xarxa.

    El nom complet és en realitat “Xarxa Oberta…. que bueno, cuñaaaaaaaaaaao”, es a dir, ironia pura i dura 😉


    Marble :: http://www.marblestation.com

  3. sergi says:

    El tema del control d’accés és un altre, i hi ha per montar un “pollo de los buenos”TM, encara que per sort no ha fet falta muntar-lo pel fet que la porta no es queda mai tancada del tot i l’accés és total i incontrolat.

    Per altra banda, hi ha més llocs a la facultat on endollar un portàtil a la xarxa.

    I a banda, jo segueixo a les meves 13. Una universitat _pública_ pagada amb diners de la societat, no pot barrar l’accés a la gent.


    bow before me, for I’m root
    si el programari lliure no és la resposta, la pregunta és errònia

Leave a Reply