Instalar windows en disc dur esclau amb eines de Software Lliure

Imagina que vols instalar un windows al disc dur esclau, i a més, no en la primera partició, sino en la última (o qualsevol altre).

Bé, això als window senzillament no es pot, al menys que sigui un windows 2000 o un XP, i realment ni aixi ja que si tens linux al principi i el lilo al MBR el XP i el 2000 no s’instalen.

Bé, però gracies a deu tenim el software libre a la nostra disposició. Ara explicaré com fer-ho.

A més hi ha un punt d’inflexió psicologic en la transició de windows a linux que consisteix en posar el windows a un racó en comptes del principi del disc dur. Perquè si està a un racó al final del Disc dur és com si li digesis “estàs así d’invitat”. Mentre que si està al principi del disc dur és com si estiguès per quedar-se per sempre, sempre parlant psicologicament ja que técnicament no te perquè.

Situacions inicials:

Tenim un GNU/Linux al nostre disc dur i volem posar un windows al segon disc dur esclau en el IDE2 (hdb) y ho posarem per exemple a un espai lliure que tenim al final del disc dur. Per exemple, uns 400 MB lliures.

1. Entrar al Linux
2. $ cfdisk /dev/hdb
3. Crear una nova partició PRIMARIA al espai lliure, donarle el tipus 0C (windows FAT32 LBA) y posarli en senyal de BOOT.

No oblideu escriure abans de sortir.

Bé, sino estigués al segon disc dur amb això ja ho tindriem, ja que al instalar windows aquest agafaria la nostra nova partició de 400 MB com a la unitat C:

Però hem d’enganyar al windows per fer-li creure que es al disc dur principal y no al esclau, això ho farem modificant lilo.conf desprès.

Per el moment reiniciem, amb el CD-ROM del windows a l’unitat de CDROM principal (recordeu posar a la BIOS que busqui el so al CDROM), bé , començara a engegar-se el windows, però no instaleu, esculliu la opción d’anar al DOS (no me’n recordo de com ho deia exactament).

Una vegada al promp del msdos:

format c:
cd d: (unitat on esta el windows)
instalar.exe

Començarà la instalació del windows.

Bé, llavors us donarà un error!!!, sortiu i reinicieu i torbeu a linux.

Ara editeu /etc/lilo.conf

i poseu això:

other=/dev/hdb4 (partició on estem posant el windows)
label=windows
map-drive=0x80
to=0x81
map-drive=0x81
to=0x80
i feu

$ lilo -v

Això del map-drive serveix per fer creure al windows (o a qualsevol altre) que es troba al disc dur principal.

Ara ja podeu reiniciar, deixar arrancar lilo, i esculliu la opció del windows.

Donara error, fiqueu el CD de instalació de windows al CDROM principal i pitejeu una tecla, s’iniciarà desde el CDROM i ara instaleu el windows normalment com sempre que ja no tindreu cap problema.

I tot això sense fer servir programari propietari, ni coses com el partition magic (no se si es pot fer amb ell), només eines estandard que venen amb tots els linux i a més software lliure.

Recordeu que al /etc/fstab podeu posar si voleu

/dev/hdb4 /mnt/win vfat defaults 0 0

i així desde el linux podeu accedir a la partició del windows sota el directori /mnt/win

Nota per XP profesional i windows 2000:

El XP no s’instala ell sabrà perquè, asi que suposo que el win2000 farà el mateix. El que es pot fer és una vegada tens instalar el windows 98 amb el pasos de abans, desde el win instaleu a sobre el XP, això si, sobre FAT32 per nasos perque és el format del win98.

Crec recordar que uns vegada instalar el XP vaig intentar convertir el FAT32 a NTFS però al reiniciar desprès de la conversió ja no arrancaba el windows.
Autor: davidcg

This entry was posted in Microsoft. Bookmark the permalink.

2 Responses to Instalar windows en disc dur esclau amb eines de Software Lliure

  1. llpamies says:

    Instal·lar el windows normalment (en la primera partició del primer disc) i una vegada instal·lat, a traves de linux muntar /dev/hda1 i /dev/hdb5 i fer un cp entre ells. D’aquesta manera tindrem el Win a final del disc hdb i podrem eliminar hda1.

    No se si ha quedat clar, jo mateix m’embolico per explicar coses per escrit.

  2. davidcg says:

    ¿Ya está? ¿Solo eso?, ¡no jodas!, ¿seguro que funciona? , porque es tan asquerosamente sencillo que me ha impresionado de veras.

    Y luego se extrañan de que babee con el software libre.

Leave a Reply