Wine pantalla completa i teclat solucionats. I alguns pensaments :-)

Bé Bé Bé

Resulta que al starcraft havia un problema que vaig comentar al article on explicava com fer funcionar aquests dos jocs amb wine.

Quan anaves a ficar el nom de jugador, et trovabes amb el petit detall de que no funcionaba el teclat, una meucada ja que llavor no podies començar a jugar.

Per cert, meucada bé de meuca que és “puta” en català, llavors putada es meucada :-), per si algú no ho sap.

Doncs be, jo que soc un lince, desprès d’un any m’he adonat d’un petit detall. Jo ficaba el meu nom david i no surtia res. I vet así que al sortir m’he fixat que el nom si que havía aparegut, però a la consola!!!!!! des d’on havia llençat el starcraft.

Resulta que si el ratolí es damunt la consola, el que escrius va cap a la consola, no cap el joc, solució, llença la aplicació i quan esté oberta, mou el ratolí cap al joc.

Respecte al half life em vaig oblidar (perquè no em recordaba) de com posar-lo a pantalla completa. Bé, la solució es la seguent, amb ctrl++ y crlt– es canvia la resolució, el truquet es llençar el half life desde el teu 1024×768 per exemple, surtirà en petitò, i poseula a 800×600. Notareu que quan començeu a jugar (no als menus) veureu part del vostre escriptori i no podeu moure la ventana del joc, bé, la solució es tornar a 1024×768, i altre vegada cap a 800×600 per exemple. Resulta que quan feu això, la pantalla es centra al voltant del ratolí , i com al joc, el ratolí es al centre just, tot el joc queda enquadrat.

Ja veus tu quines ximpleries.

Pot-ser demà explico com fer funcionar una Mustek MDC-3500 i una Easy Best Buy TV, , encara que lo de la Mustek es tan tan tan sencill i a més hi ha un article “automatizat” que va sortir a Bulma que em limitaré a posar-vos el link i a anunciar que funciona :-), en realitat a totes les xarxes de compac flash sense importar la càmera.

I una cosa més, em mola ASOOOOOOOO!!!!!!!

🙂

diuen que en comptes del RedHat 7.3 per fer les pràctiques aquest any ho faram amb una distro més pelada (paraules literals).

Que ens posaran? una minidistribució de 5 disquettes? 🙂

no fotem que la debian porta les mateixes eines automatitzades i gràfiques que redhat 7.3 o més, i la gentoo aquest suposo que també.

Jo per mi que és una excusa perque la gent aprengui a instalarse una distribució sense detecció de hardware i es posi les piles. Ergo debian o gentoo.

Autor: davidcg

This entry was posted in Jocs. Bookmark the permalink.

7 Responses to Wine pantalla completa i teclat solucionats. I alguns pensaments :-)

  1. sergi says:

    ja sé que és fora de tema, però tú que recomanaríes com a crèdits de lliure opció? ASO o XC? Es que he de decidir ja (el curs ha començat) i encara no ho veig clar. A XC es fa servir Debian a les pràctiques, però el tema de la programació de sockets en C hem deixa una mica intranquil 🙂 i no sé si sería més fàcil ASO.

  2. simmaniac says:

    Home, jo crec que una Debian NO porta les mateixes eines gràfiques i automatitzades que una RedHat. Jo votaria perqué utilitzarem Debian. L’altra possibilitat seria una slack però no crec que ho facin amb ella.

    Jo veig perfectament bé que es faci “amb una distribució pelada”, ja que qualsevol persona pot llençar el “Xuser” i clicar a “següent” i “acceptar”. Un enginyer (se suposa que nosaltres) ha de conéixer el funcionament intern d’aquestes eines i com es fa tot manualment.

  3. jBilbo says:

    Si et dóna igual obtenir 4,5 que 6… fes ASO, que es més “linux” que XC, on et trobaràs amb una asignatura molt teòrica i bastant “durilla” (paraules de shinjix xD), a més de programació amb C i examen xungo.
    ASO si vas fent les pràctiques (més que res scripts), no sembla molt difícil…
    He de dir que no he fet cap de les dues (ETIG xD), pero aquest any m’agafo una d’aquestes segur (o les dues potser… :))

  4. jBilbo says:

    Personalment penso que aquestes eines gràfiques i automatitzades no serveixen per res… es com els asistents de mandrake (els de abans… ara no se), que el que fan es confondre al personal més que ajudar.. pq normalment fallen i tens q fer-ho com sempre (com ho faria un admin, i el que hem d’aprendre…).
    Així que jo també estic dacord, si es fa amb una Debian, Gentoo o Slackware perfecte… millor que una Red Hat o Mandrake (encara que no tinc res amb aquestes, pero per gustos…).

  5. davidcg says:

    Porta les mateixes que una redhat 7.3, en realitat més, ja que la versió lliure de debian son els 7 Cds, mentres que la versió totalment lliure de la redhat 7.3 (la downldoad) son 3 CDs

    Només ultimament la redhat ha afegit eines propies com pot-ser el update i altres cosetes.

    Naturalment no parlo de la instal.lació, si, el instalador de red-hat si que es una “eina” que no porta la debian, i el seu “detector de hardware”, (da un temps s’anomenaba anaconda,ara no se).

    Pero la instal.lació no es una eina com la que estaben parlant i no crec que es doni a ASO.

    Perque si hem de tenir en compte la instal.lació, ja pasem de debian anem a gentoo o a el LSF eixe que has de fer-ho tot tu 🙂

    Naturalment estic totalment d’acord amb aquesta idea dels profes de ASO.

    Perque a veure, ja no per se linux, però que clase de informàtic es aquell que no es capaç d’apendre a manegar un sistema totalment nou?? clar que en aquest cas en concret no ens podem incloure nosaltres.

    Encara que pot-set si, es solament que nosaltres em fet hores extres per compte propi.

    🙂

  6. shinjix says:

    De la resposta al final n’he fet un weblog, per a veure si així el granet d’arena serveix per a més gent 🙂

  7. Anonymous says:

    Crec que si fa no fa tots hem provat KNOPPIX v2.2 i ens ha sorprès gratament.:D

    Doncs la v 3.3 té un parell de cops amagats de molt bons.
    Entre ells uns assistents per a la connexió a Internet tope “Barrio Sesamo” i la possibilitat de passar el KNOPPIX a una partició formatejada amb ext2.

    ( KNOPPIX tohd=/dev/hdx lang=es)
    i recuperar amb ( KNOPPIX fromhd=/dev/hdx lang=es)

    I el StarCarft del assumpte?

    Doncs això, li estic ensenyant la KNOPPIX al meu germà que va i em diu “si si molt xula i el que tu vulgui però jo vull jugar a l’StarCraft”

    Doncs engego el WINE i després de “configurar-lo” (RETURN,RETURN,RETURN).
    Monto la partició de win2 (Un Click a la icona del disk a l’escriptori)
    Busco i faig click sobre el StartCraft (Archivos de programas …)
    I sembla que no res … però al cap d’una estoneta va i em diu
    “Vols jugar doncs fica el CD del joc” el fico i a jugar .
    Una passada.

    El meu germà va exclamar “Uix si tinc fins i tot les partides guardades”

    Super guapo. He de reconèixer que em vaig emocionar :’)

    Perdoneu per la redacció. Ho sé, sembla un telegrama per dir alguna cosa. Però hi ha molt per dir i poc temps 😛 (estic a la feina)

    Gràcies Roc per la KNOPPIX 😉

Leave a Reply