Surt el primer entron de desenvolupament lliure per al llenguatge Ada

«Ada Core Technologies ha anunciat la primera “release” de GPS (Gnat Programming System IDE) per a GNU/Linux, Solaris i Windows. GPS IDE Integra les utilitats Gnat Ada 95 habituals en un entorn de desenvolupament. GPS és Software lliure i pot ser utilizat amb finalitats acadèmiques o en altres projectes de software lliure. GPS està disponible aquí» També serveix per als llenguatges C y C++.
Autor: jeusdi

This entry was posted in Software Lliure. Bookmark the permalink.

3 Responses to Surt el primer entron de desenvolupament lliure per al llenguatge Ada

  1. llpamies says:

    Aixo esta molt bé, l’aplicació fa bona pinta.

    A veure si amb aixo els professors de programació de l’ETSE, substitueixen l’actual IDE per a ADA que nomes funciona en windows.

    Estaria be que des de GPLURV elaboressim un llistat de les possibles alternatives Lliures als programes que s’utilitzen en les diferents assignatures. D’aquesta manera donem solucions reals als professors.

    Salutacions

  2. jBilbo says:

    El porto utilitzant desde començaments d’agost per fer algunes practiques en ADA i la veritat es que l’entorn es bastant robust i molt còmode. Té també accesos directes per comandes de control de versions incorporat (CVS), que es d’agrair, a més de el gdb de gnat incorporat a l’entorn (encara que jo no me’n sortir per a fer-lo servir). Ah, i desde la crida d’una funció al programa principal es pot accedir amb 2 clicks al cos de la funció (sense tindre que buscarla manualment, molt pràctic).

    Com diu llpamies, aquest entorn (que es GNU GPL, ho he comprobat) podría ser el substitut perfecte pel ADA GIDE (em sembla que s’escriu així) per a windows, que es l’únic IDE que té la universitat per treballar amb ADA. Si vols treballar amb ADA desde linux, abans tenies que fer-ho desde un editor genèric i amb el compilador gnat. Ara tenim GPS.

  3. Anonymous says:

    Pues estaría bien, dosemu+freedos para la práctica de SO, spice+entorno (había uno para gnome) pa ICE, de paquetes estadísticos he visto varios, es cuestión de probarlos pues los profes de Estadística están hasta los mismisimos de las licencias del SPSS.

    Pero no se trata solo de decir el nombre, sería conveniente probarlos en cada situación y hacer algo más detallado. Como un mini informe.

Leave a Reply