Comunicat de GPL Tarragona

Donat que recentment l’associació GPL Tarragona s’ha vist en mig d’una polèmica sobre la pressumpta expulsió d’un soci, ens veiem obligats a fer les següents declaracions:

  • GPL Tarragona no ha acusat (ni jutjat) a ningú de no compartir la mateixa visió sobre el Programari Lliure, només hi ha hagut un soci que ha expressat una queixa i ha questionat la posibilitat de solicitar la baixa d’un altre soci. GPL Tarragona, atenent la queixa, només ha intentat fer d’intermediari diplomàtic per tal d’apropar posicions entre els implicats, sense cap voluntat de jutjar a ningú.
  • El soci afectat ha decidit voluntariament donar-se de baixa al assabentar-se de la queixa.
  • GPL Tarragona no ha expulsat a cap soci.
  • GPL Tarragona s’ha vist forçada a fer un comunicat públic amb l’objectiu d’aclarir la situació i evitar malentesos contra la imatge de l’associació, sense cap intenció d’atacar de forma personal al soci afectat. S’ha respectat el seu anonimat, no s’ha considerat necessari la publicació de les seves respostes via E-Mail i no s’ha desqualificat la seva persona.
  • GPL Tarragona està composada per més de 100 socis (tant usuaris de GNU/Linux o *BSD, com usuaris de MacOSX o Windows), alguns defensen el Programari Lliure a tots els nivells i altres accepten sistemes híbrids, però tots comparteixen les finalitats de l’associació: promoure el Programari Lliure.
  • GPL Tarragona es troba oberta a qualsevol persona que tingui afinitat amb la filosofia del Programari Lliure.
  • Aquest incident no té res a veure entre GPL Tarragona i l’Associació d’Internautes d’Amposta (o qualsevol altra associació relacionada) i per tant, estem oberts (com sempre) a rebre propostes de col·laboració per tal de promoure el Programari Lliure.
  • GPL Tarragona i la Junta hem fet tot el que estava a les nostres mans per resoldre el conflicte diplomàticament i en privat. Lamentem que no hagi estat possible una solució més positiva, i sens dubte, hem aprés molt de cara al futur.

Els socis que ho creguin oportú, poden demanar aclaracions a la próxima assamblea seguint els procediments indicats als estatuts. Des de GPL Tarragona donem per tancat aquest assumpte i continuarem treballant per la promoció del Programari Lliure a la província de Tarragona amb el mateix entusiasme que hem tingut fins ara.


Autor: marble

This entry was posted in GPL Tarragona. Bookmark the permalink.

Leave a Reply