Explore2Fs – Explorar el sistema de fitxers des de Win32

Moltes vegades ha aparegut la necessitat d’accedir a les particions (ext2 o ext3) del vostre sistema Linux des de un altre sistema operatiu instal·lat a la vostra màquina, ja sigui per raons de comoditat o per rescatar els fitxers importants després d’adonar-vos que no hi ha forma de carregar el kernel o simplement que el sistema de fitxers no es pot muntar per alguna raó. Fa poc temps un amic em va recomanar aquest software gratuit que ens permet des de Win32 accedir en mode lectura a les particions del Linux i rescatar els fitxers. Es diu Explore2Fs i el podeu descarregar a http://uranus.it.swin.edu.au/~jn/linux/.

Aquest software moltes vegades s’utilitza també per rescatar el /etc/shadow i un cop té el fitxer a un diskette, amb calma (i segurament a casa seva) aplicar un mecanisme de força bruta per coneixer la password de root o d’un altra usuari (John The Ripper). La técnica més habitual és executar-lo des de un diskette amb un arranc des de cd-live de Win32, o sigui que pareu compte amb la seguretat física, moltes vegades descuidada a canvi de la seguretat remota.

GNU/Linux

Autor: cdelphi96

This entry was posted in Seguretat. Bookmark the permalink.

One Response to Explore2Fs – Explorar el sistema de fitxers des de Win32

  1. simmaniac says:

    Y es muy bueno. Lectura perfecta de cualquier partición que tengas. Creo que las últimas versiones también traen soporte de escritura, pero no me hagas caso, sólo me suena de oídas

    Respecto a lo otro que comentas, lo de rescatar /etc/shadow… tengo que decir que como decía un gran linuxero, si alguien llega a conseguir acceso físico a tu máquina, considérala por hackeada. El utilizar este programa sólo es una pequeña anécdota sobre las docenas de formas que hay de hacerlo (mediante el acceso físico)

    Muy útil el programa

Leave a Reply