El Master de Software Lliure de la UOC allibera els seus materials

La UOC allibera els primers materials del Màster Internacional en Programari Lliure.

El Màster Internacional en Programari Lliure de la UOC ha publicat a la Xarxa els primers materials del curs, en format PDF imprimible i amb un enllaç al codi font que permetria modificar-los i distribuir les versions modificades. Els títols alliberats són Sistema operativo GNU/Linux básico i Introducción al software libre.

Barcelona, 22/01/2004
És la primera vegada que una universitat de l’Estat espanyol allibera els seus materials amb l’objectiu de fer-se ressò de l’esperit del moviment del programari lliure a favor de compartir
el coneixement. Aquests dos materials s’alliberen sota la GNU Free Documentation License (GFDL 1.2), que dóna dret a copiar, distribuir i modificar la documentació lliurement. Sistema operativo GNU/Linux básico, dels autors Roger Baig i Francesc Aulí, i Introducción al software libre, de Jesús González Barahona, Joaquín Seoane i Gregorio Robles, s’han publicat a la
web del Màster (http://www.uoc.edu/masters/softwarelibre/cat/index.html) en format imprimible PDF i amb un enllaç al codi font per a qui vulgui modificar-ne el contingut.

Màster Internacional en Programari Lliure
La Universitat Oberta de Catalunya ha posat en marxa, el passat novembre, el primer Màster Internacional en Programari Lliure.
Aquest programa ofereix als estudiants quatre itineraris diferents: Administrador de xarxes i de sistemes operatius; Administrador de web i de sistemes de comerç electrònic; Expert en desenvolupament d’aplicacions i Direcció de sistemes d’informació en entorns de programari lliure.
Aquests estudis aborden, entre altres temes, els conceptes bàsics del programari lliure, els aspectes legals i tècnics de la seva utilització, l’enginyeria del programari en entorns de programari lliure o les millors fórmules per a combinar els sistemes de programari lliure i de programari propietari.
Aquest màster té el suport d’un consell científic assessor, format per experts de reconegut prestigi al món del programari lliure a nivell internacional que aporten la seva visió, opinió i
experiència en aquest àmbit.

Enllaços recomanats

Màster en Programari lliure:
http://www.uoc.edu/masters/softwarelibre/cat/index.html

Autor: murdock

This entry was posted in Educació. Bookmark the permalink.

Leave a Reply