Linux, el fill de Richi, Linus i Billi

L’altre día estava jo llegint una noticia a Barrapunto on es feia referència a un llibre en-linea anomenat “En el principio… fue la línea de comandos” de Neal Stephenson del any 1999.

Bé en aquest llibre s’afirma que els pares de linux, els que van permetre el neixement de linux van ser Richar Stallman , Linus Torvalds , i William IV Gates , més conegut per Bill Gates, (ara dubto de si es IV o III).

El cas es que sense aquests 3 personatjes, si hagués faltat un de sol, mai no haguera existit linux i pot-ser el software libre no haguerà arribat mai a la massa critica necessaría per assegurar llur perpetuitat.

A mi em va sorpendre això del Billi, i no, no és el que penseu, que es gracies a que windows és tan dolent la gent es pasa a Linux ni histories d’aquesta mena, no te res a veure.

La Historia es remonta a mitjans dels anys 80, quan es van crear les companyies de Apple i Microsoft… però si voleu conèixer l’historia os posu el link

“En el principio… fue la línea de comandos”

És molt comode de llegir, gens técnic i parla de Microsoft, Apple, i la creació de linux. Mol divertida la metáfora de la venda de cotxes comparant Apple, Microsoft, BeOS i Linux.
Autor: davidcg

This entry was posted in Ordinadors. Bookmark the permalink.

Leave a Reply