Linux és més que una consola en mode text?

Potser algú dirà… si si, linux és molt estable, potent i bla bla bla, pero jo soc un usuari d’escriptori i vull una cosa més visual, més bonica…

I com una imatge val més que mil paraules…

http://www.tinet.org/~davidcg/
http://www.tinet.org/~davidcg/imatges/debian-1.jpg
http://www.tinet.org/~davidcg/imatges/debian-2.jpg
http://www.tinet.org/~davidcg/imatges/debian-3.jpg
http://www.tinet.org/~davidcg/imatges/debian-4.jpg
http://lilo.uah.es/mj_images/Stich-debianwood.png
http://lilo.uah.es/mj_images/Stich-knoppix.png
http://lilo.uah.es/mj_images/davidcg.png

Eixas son meves, i así teniu un concurs de captures de pantalla (la majoría son de sistemes linux encara que algú freebsd o inclús windows deu haver) de un munt de gent.

http://capturas.ath.cx/

Respecte a les meves captures de pantalla…

La primera és de una mandrake 9.1 amb Gnome2, surten mostrades aplicacions típiques d’un usuari domestic, tot absolutamente software libre sota llicencia GPL.

Per cert, eixa web no la he fet jo, la ha generat un visualitzador d’imatges anomenat Gthumb, només li dius quines imatges vols posar, li dius quin aspecte tindrà la web ( hi han 5 o 6) i wualà! ja la tens!, només has de copiarla al teu servidor. (en realitat s’ha de retocar 3 cosetes al html, cosa normal perque és una característica recenment anyadida al gthumb)

Les captures anomenades debian son de una debian woody amb Gnome 1.4 i enlightenment com a gestor de finestres (necesari per aconseguir la barra de tarees gràfica del tipus iconbox dels macs)

La captura que posa knoppix es precisament de la knoppix :-), amb KDE 3.1 i un tema agafat de www.kde-look.org que soporta menus transparents. El fons es de www.wallpapershq.com. (La knoppix es una debian sarge amb uns quants paquets de la sid)

I finalment, la joia!! enlightenment amb el tema Blue Nix, aquesta maravella només ocupa 22 MB de memoria, funciona l’ostia de ràpid i amb aquest tema és realment impresionant. L’unic dolent és que per editar els menus de la dreta és una meucada i un infern ja que has de tocar directamente a mà els fitxers de configuració… i sense manual, deduint a ull :-))
Autor: davidcg

This entry was posted in Linux. Bookmark the permalink.

One Response to Linux és més que una consola en mode text?

  1. marble says:

    Si us plau, quan envieu histories i hagin planes web, afegiu-les amb meta-etiquetes html i així podem anar a les webs directament fent click al damunt d’elles.

    He hagut de tornar a editar el text per afegir aquestes etiquetes. Ús recordo com són amb un exemple:

    <a href=”http://www.gentoo.org”>http://www.gentoo.org</a&gt;

    A més, recordeu que per fórmular preguntes també es poden sugerir enquestes tipus test 😉

Leave a Reply